tisdag 30 januari 2007

Kampen går vidare!

Igår kväll visades ett reportage på TV:s lokala nyheter om den komplicerade personalsituationen på Gunillagården. En anhörig och ett par vårdtagare medverkade till förmån för den tvångsförflyttade personalen. Som väntat vägrade verksamhetschefen att uttala sig......

Enligt den senaste bullentinen strandade också gårdagens förhandlingar. http://allehanda.se/avdelning/solleftea/1655
Kampen går vidare!

Uppdatering: För den som vill protestera mot verksamhetschefens beslut att tvångsförflytta personalen i Junsele; skriv till vård- och omsorgskontoret i Sollefteå kommun:
vard.aldre@solleftea.se

För att protestera och påpeka de uppenbara brister som finns i Vård- och äldrevårdsorganisationen i Sollefteå kan det vara idé att skriva till Arbetsmiljöverket i Härnösand:
http://www.av.se/omoss/distrikt/Harnosand/

6 kommentarer:

Anonym sa...

Något jag undrar är: VAD säger egentligen facket?
Det handlar ju om den psykosociala arbetsmiljön och facket ska väl vara mån om sina medlemmars rättigheter.
Facket ska väl inte godkänna absurditeter?

Vart är vi på väg....

smulan sa...

Ja, Inkan, vi är många som undrar över fackets roll i denna konflikt. När schismen var som värst i våras hade personalen ett starkt stöd av dess dåvarande ordförande, men han har slutat. Denna gång har det varit väldigt tyst från fackets sida.

Igår var det förhandlingar mellan facket och arbetsgivare, men det vi vet just nu är att förhandlingarna strandade.

Anonym sa...

Fackets förra ordförande hade en precis lik sak som denna på sitt bord for 2 år sedan då socialförvaltningen gjorde samma sak med en arbetsgrupp.Det går bra att prata och gapa till medlemmar. När man komma till forhandling med kommunen så blir det tystare.Förra gången var både gamla ordföranden och Thomas Funseth involverat men allt gick till kommmunens favör.Det der se ut att vara en nestan identisk sak.Ingen fick veta grunden till omplassering då heller,de endaste som sku få va kvar var 2 stk utan relevant utbildning.Facket let medlemmar omplasseras utan att dom hade nån möjlihet att påvärka själva.En hel grupp blev sjukskriven och mådde helt otroligt dåligt.Om inte Niphälsans folk hade funnits är det inte säkert det hade gått bra för alla.Har aldrig sett ett så fult och fullkomligt maktmissbruk i en demokrati.Facket och kommunen går hand i hand och det ska inte förvåna stort om det är fackets förslag och göra på detta sett med medlemmar,Så var det förra gången iallafall. Ni måste kanske hämta någon ifrån facket sentralt, eller arbetsmiljöinspektö.

smulan sa...

Jag kan bara hålla med om det fullkomliga maktmissbruk som pågår i Sollefteå kommun och inom Vård- och omsorg.
Eftersom du nämner Niphälsan vill jag också ge en eloge till de beteendevetare som arbetar där - utan dem är även Niphälsan "lost".
Tyvärr är även Niphälsan helt i händerna på Sollefteå kommun. Kommunen ger Niphälsan förtäckta hot om de inte går kommunens ärenden.

Tove sa...

Jag förstod väl att jag skulle få veta vad som hänt på din blogg. Tidningen tiger ju som muren...

Anonym sa...

Oppmärksomhet rundt detta är jettebra,det som hende med förra gruppen var att det oppkom så mycke förteckt hot att alla blev makteslösa. No när liknande saker sker med andra opplevs det som posttraumatisk stress hos de som tidigare blev utsatt och ingen hjälp fick.