Här i Jämtland bakas det nog också för fullt nu hos de som har bakstuga. Recepten på mjukbröd, (som är vanligast), torde vara lika många som det finns bagerskor.Ofta hemliga.
"Mjölfisar"(bruna fläckar som blir, om inte mjölet blir ordentligt bortsopat före gräddningen.)Har du något annat benämning på det?
Underbara minnen väcks till liv...minns ni lukten och värmen i bakstugan?
Intressant om regnskogen, Smulan. Det är dock lätt för oss som lever i rika delar av världen att försöka bestämma vad andra ska göra. Så många människor kan inte överblicka mer än en dag i taget när det gäller mat och överlevnad.
Åh vad gott med tunnbröd. Jag saknar verkligen min mormors hårda korntunnbröd. Sprött och hårt på samma gång, som godast med bara ett tunt lager smör på. Kram!
7 kommentarer:
Men åh vad mysigt! Nu saknar jag min bagarstuga. Var har du skrivit om Österåsen? Tänkte gå in och kika.
Oooooooooo Mormors tunnbröd med mese!!! Smaken riktigt kom för mig då jag läste din blogg :-D Synd du bor så långt bort.
Jag förmodar att ni är ett helt gäng som bakar. Är ju svårt att göra sådant ensam. Tror min moster Elise tagit upp baket i mormors bagarstuga :-D
Hälsningar från Evy
Här i Jämtland bakas det nog också för fullt nu hos de som har bakstuga. Recepten på mjukbröd, (som är vanligast), torde vara lika många som det finns bagerskor.Ofta hemliga.
"Mjölfisar"(bruna fläckar som blir, om inte mjölet blir ordentligt bortsopat före gräddningen.)Har du något annat benämning på det?
Underbara minnen väcks till liv...minns ni lukten och värmen i bakstugan?
Intressant om regnskogen, Smulan. Det är dock lätt för oss som lever i rika delar av världen att försöka bestämma vad andra ska göra.
Så många människor kan inte överblicka mer än en dag i taget när det gäller mat och överlevnad.
Ni är alla sååå välkomna på en tunnbrödsmörgås med ost och mese i morgon!
Degen är stöpt (på 12 liter mjölk), ugnen är föreldad efter ett mindre bak idag, och imorgon bitti tidigt sätter vi igång!
Det är min syster, mamma och min man (stundvis) som ska baka i Hembygdsgårdens bagarstuga.
Kameran ska jag ta med mig :)
Välkommen!
Åh vad gott med tunnbröd. Jag saknar verkligen min mormors hårda korntunnbröd. Sprött och hårt på samma gång, som godast med bara ett tunt lager smör på. Kram!
Helena! Det blir korntunnbröd! Beprövat och jäättegott. Kram!
Bibi! Alla älskar tunnbröd tror jag - även skåningar :).
Karin! Vi säger också "mjölfis" !:)
Berit! Återkommer i frågan om regnskogen.
Nej, nu måsta jag iväg till bagarstugan!
Skicka en kommentar