fredag 20 oktober 2006

Årets första snö....

I natt kom årets första snö. Är det någon som tycker det ser mysigt ut...?
Suck....

Länk: Count Your Garden....

15 kommentarer:

Karin Irene 60+ sa...

Nej, mysfaktorn är inte särskilt hög för tillfället. Snön vräker ner idag. Jag tänker på alla trafikolyckor och avåkningar som brukar bli följden.

Inkan sa...

Och här i Stockholm kom det mer regn i natt så det är ganska så blött ute och alldeles grått på himlen. Men med varma kläder och en paraply i näven för säkerhets skull så är det ändå lite skönt ute

Det ser inte precis mysigt ut med snö redan nu.... men den lär väl smälta bort.
Men vad gör vi? Det är bara att finna sig i att vintern också är på väg. suck.

Eva sa...

Likadant som här, oj vad det vräker ner. Och massor av olyckor har det varit, så är det alltid när den första snön kommer. Man är alltid lika oförbredd, fast man vet att det är dags. Jag hoppas detta ska smälta bort för jag vill inte ha vinter så tidigt. Men som Inkan säger, det är inget vi kan göra något åt. Får göra det bästa av tillvaron. Jag har en innedag, ska fortsätta måla. Hoppas du får en fin helg!!

smulan sa...

Vi är insnöade här så det blir en innedag för min del, medan min man byter till vinterdäck på bilarna.... Och vänta på plogbilen!

Anonym sa...

Oj oj Smulan, så mycket snÖ!!! Fotot är jättevackert men jag kan tänka mig att det inte känns särskilt mysigt just nu. Här är det milt och lite mulet.

Vad betyder 'count your garden'i detta sammanhanget?

Lillan

smulan sa...

Lillan, det har snöat hela dan, så nu har vi flera dm snö. Blötsnö. Trädgrenarna hänger tunga av snö.

"Count yout garden" är en länk, till en dikt (med musik) som Inkan hade på sin blog för en tid sedan. Jag vet inte om länken passade speciellt i det här sammanhanget, men en tänkvärd dikt passar väl alltid...:)? Kanske speciellt vinterns första trista dag...

Vad har du för väder i Cornwall, Lillan?
Kram Smulan

Eva sa...

Här är snöröjningen i full gång. det bara fortsätter vräka ner snö. Oj, oj....det är för tidigt!! Ha det så mysigt i stugvärmen!

bibi sa...

Men det blir mycket LJUSARE!!!!!!!!

smulan sa...

Äntligen har plogbilen varit hit - vi har väg ut!

Anonym sa...

Nämen vad konstigt Smulan! :o Jag kan svära på att det bara stod " Count your garden " när jag var här tidigare, alltså utan ordet länk.
Det var därfÖr som jag frågade fÖr jag kunde inte fÖrstå sammanhanget. Nu har jag läst dikten och den var mycket fin! :)

Vädret här har varit lite mulet, fast solen tittade fram i morse under ett par timmar. Det är mycket milt och jag har inte behÖvt sätta på värmen än fast att det är sena kvällen.

Kram tillbaka
Lillan

smulan sa...

Lillan! Du Har helt rätt. Jag skrev dit ordet "länk" senare, för att markera att texten dolde en länk. Men länkningen fanns, fast du kanske inte märkte det?:)

Det är full vinter idag. Men det sägs att det ska bli varmare igen och då försvinner snön förhoppningsvis.

Anonym sa...

Här fick vi till morron 2 cm snö som hållerpå ha tinat bort så det är barmark igen. Så vid den här förhärskande luftmodellen bor vi på ett bra ställe.
Skotta snön och se glad ut. Tänk på skidföret. :)


Så nu gäller det försöka vara deri vehopen mesta möjliga. Men den oförbätterlige tillåter inte sånt "nöje". I jons hann jag inte ens starta motorsågen för den rackarn tyckte det "lilla rummet" där man sittar i sin ensamhet skulle vara mycket bättre att frekventera. Så kollar datorn istället för vehopen.

Min bil är upphissad utan bakaxel, så den ger inga sladdar just nu.
Provar ett nytt "anfall" mot veden.
Ha en bra da
rune

smulan sa...

Hej Rune!
Imorse hade vi mer än 40 cm snö här i Omsjö! Men nu på em. har snöandet upphört och det har blivit varmt, blött och "sörjigt" istället.

Såna här snödagar är innedagar, Rune. Att sitta vid datorn är mer lämpligt än att såga ved!

Själv har jag varit till Junsele idag. Såg en tankbil ligga i diket, så det gäller att köra försiktigt. Kanske tur att din bil är upphissad, Rune...?:)

Anonym sa...

Räkna din trädgård i blommors mått,aldrig löven som falla.Räkna dagar i gyllene timmar blott,och molnen, glöm dem alla.Räkna nätter i stjärnor, ej skuggor,livet i leenden, ej sorger Du får.Och varje år som Du fyller,räkna Din ålder i vänner, inte i år.

Hälsningar, Berit (ej min översättning, jag har stulit den)

smulan sa...

Tack Berit för den fina översättningen! Så tänkvärd dikt. Jag skriver ut och sparar.
Allt gott till dig i Amerikat!
Smulan