tisdag 6 juni 2006

Rom - städernas stad

Foto: Britta Höijerslev

En färsk hälsning från städernas stad - Rom.

Tack för hälsningen, Britta! Jag längtar tillbaka dit - staden i mitt hjärta.

En gång Rom, alltid Rom.

6 kommentarer:

Inkan sa...

Vilken vacker bro! Broar med valv är så speciella tycker jag.
Och en valvbro med ett portvalv i... undrar vart man hamnar om man går in där :)

smulan sa...

Inkan! De flesta broar i Rom har dessa portar - fast jag gissar att många av dem är öppna valv rakt igenom bron. Det finns många broar över Tibern i Rom - den ena vackrare än den andra....

Karin Irene 60+ sa...

Året var 1999. Min man och jag var i Italien. Vi stod på en järnvägsstation i Cattolica och såg ett tåg gå mot Rom. På andra sidan Adriatiska havet pågick ett krig och himlen grät oavbrutet.
Vi åkte till Venedig istället, en bedagad skönhet, som inte riktigt orkar med all uppvaktning längre. Jag blev sjuk och fick tillbringa en tid i en hotellsäng. Ingen drömresa precis.

smulan sa...

Åh vad tråkigt Karin att du inte fick tillfälle att se Rom! Men det kanske kommer fler tillfällen?
Jag har varit till Venedig också. Fast jag tyckte om staden på vattnet - vackra hus och gondolfärden var fin.

smulan sa...

Karin - glömde tala om att för mig betyder Rom lite extra - t.o.m så mycket att vi gifte oss i Capitoleum för 15 år sedan! Jag hade varit där ett par gånger tidigare och tyckte så mycket om staden på alla sätt, så det föll sig naturligt att gifta sig i den vackra staden. Det var mitt i sommaren och 35 grader varmt....

Karin Irene 60+ sa...

Fantastiskt! Vilket bröllop!

Vi reste mer förr, ibland ett par gånger per år. Vi har varit gifta i mer än 41 år och har hunnit med en hel del. Barnbarnen (3 stycken) får numera större plats i vårt liv, så länge de nu är nöjda med att vara med sin farmor och farfar under ledigheter.