torsdag 30 mars 2006

Mitt första digitalkort!

Jag måste få visa det första kortet med min nya digitalkamera! Bilden visar den vinter som drabbat oss de senaste dagarna - en halv meter snö på ett par dagar!
Det känns spännande att använda digitalkameran, fast det är mycket att lära sig innan man kan alla dess finesser.... Vintern känns däremot inte ett dugg spännande längre, och fortsätter det här snöandet så emigrerar jag! Måtte våren komma snart....

Spännande var det igår också, när jag råkade vara i Umeå när Hagamannen greps. Jag var inte närvarande - om någon tror det - men jag blev lika chockad och lättad som alla andra jag talade med i Umeå. Äntligen kanske man vågar röra sig lite friare på kvällarna även i Umeå!

(Kortet är från mitt köksfönster med sjöutsikten skymtande mellan träden)

13 kommentarer:

Inkan sa...

Grattis! Det blev ju ett vackert fot och du lyckades skicka ut det i rymden också :)))
Å jag vill också ha en sådan kamera!
Men jag får lov att vänta tills skatteåterbäringen kommer, fast då är det väl spis, eller element eller något annat som tigger pengar... ( det brukar bli så) Det är nackdelen med bostadsrätt: allt får man själv fixa och betala.

Snön här i stan smälter undan som attan nu - mina gator är helt! snöfria. Det går fort bara temperaturen håller sig över 0.

smulan sa...

Digitalkamera verkar vara en fantastisk manick. Man kan t.o.m videofilma med ljud! Jag har fått lite hjälp i eftermiddag med finesserna, och blir fascinerad av all teknik. Kul!

Inkan sa...

;o))) Snart får vi kanske rörliga bilder då? Det låter fantastiskt.

Får man fråga hur mycket en digitalkamera kostar - utan allt för många specialfinesser?

Anonym sa...

Ja grattis Smulan...jättefin bild och en så mysig utsikt du har!

Jag såg min första digitalkamera för rätt många år sedan när min svåger skaffat sig en sådan. Mycket imponerande!


Lillan

smulan sa...

Inkan! Jag köpte min digitalkamera på Claes Olsson. De hade flera varianter i priser från 1500 till 5000 kr. Jag ville ha en så enkel - och bra - som möjligt (jag är inte specielt teknisk...) Min kamera kostade lite över 2000 med vissa tilbehör. Och då visste jag inte att det fanns video med också! Märket är Olympus 5,0 megapixel.

Inkan sa...

Det låter som ett rimligt pris för en "lagom" digitalfiness...

Hur blev det med konstföreningsvinsten? :))

undrar en nyfiken Inkan

smulan sa...

Hmmm, jag har inte haft tid att åka till Sollefteå ännu för att bl.a. hämta vinsten. Förmodligen blir det till veckan. Jag lovar att berätta både i ord och bild! :)

Marita sa...

Vad kul för dig med en digitalkamera. Mycket nöje önskar jag dig.

Britta sa...

Det är en vacker bild, men var är rådjuren? Har vi fått alla till Gnesta, det står två stycken och äter under fågel serveringen just nu, dom ser mycket välfylda ut.
Kram

Sivan sa...

Fin bild Smulan men jag undrar är det du som har varit ute och åkt skidor? Härlig utsikt du har från ditt köksfönster.

smulan sa...

Sivan! Kul att du tittade in!
Spåret du ser är inget skispår - det är en upptrampad stig till fågelbordet. Men faktum är att jag har varit ute och åkt skidor mest varje dag i vinter! Fast just nu är det rejält töväder, så jag räknar med att skidåkningen är över för i vinter. Det är ju snart vår!

Sivan sa...

Och jag som hade kommit på en sån bra förklaring till spåren, men då måste fåglarna fått bra med mat i vinter. Här i Linköping har vi haft en fin vårdag med nästan sommarvärme i solen.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.