lördag 4 november 2017

Resan till Mallorca

I oktober gjorde jag en jättefin resa till Mallorca, en ö jag aldrig varit till tidigare. Mallorca blev en positiv upplevelse, det är en grönskande vacker ö som gjord för att bo och vistas på. Klimatet var ljuvligt lagom varmt trots att det var sent i oktober.

Jag bodde i Palmas gamla stadsdel och det var fantastiskt fint. Nära till havet, de gamla gränderna och kommunikationerna. Jag hade glädjen att sammanstråla med ett par släktningar till min man som bor på Mallorca delar av året. De visade mig många fantastiskt intressanta sevärdheter och platser på ön som så här i efterhand är helt oförglömliga upplevelser. Ett varmt TACK Anita och José!

Jag fick också tillfälle att bada i havet, något som är det mest underbara jag vet. Havet är livets ursprung och jag känner mig aldrig så fri och lycklig som vid havet. Hoppas få möta havet snart igen!

Jag tog en hel del bilder, här är några av dem.

Ett gammalt träd vid Plaza de la Reina

En god lunch med vin.

Den pampiga katedralen Sa Seu  från 1300-talet är Palmas stolthet. En mäktig gotisk byggnad med fantastiska fönster, Bland många andra har även Gaudi lämnat ett bidrag av invändiga förbättringar på 1900-talet.  

Parc de la Mar

Tango i gamla stan en helt vanlig tisdagkväll. Underbart!

Gränden där jag bodde i gamla stan.


Klosterlunden i Valdemossa där F. Chopin bodde 1838

Klosterlunden i Valdemossa

Från den bevarade hantverksgården godset La Granja. En fantastiskt bevarad gammal gård med hantverkstraditioner som spetsknyppling, spinning, ost- vin och korvtillverkning bl.a. En evig vattenkälla sprutar upp från bergsgrunden ute på den vackra gården. En upplevelse att få se denna plats utanför Valdemossa!
 
Mer om La Granja:  http://destinationmallorca.se/la-granja/
 
Kruktillverkning

Gården bjöd på vin!

Den eviga källan.

Handsydda barnkläder

Ett barn- och lekrum på La Granja

T.o.m. gammal sjukvårdutrustning finns bevarat på gården!

Ett kvinnorum. Lägg märke till hårtorken t.hö. :)

En lätt, men god frukost på morgonen.


Havet i motljus. Havet, livets ursprung.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underbara Anita! Nu fick du mig att åka baklänges i tidsmaskinen! När jag var sex år åkte mamma och pappa på sitt livs första charterresa (och enda), just till Mallorca. Efteråt fick alla släktingar - vare sig dom ville eller inte - titta på super8-film som mamma tagit och jag känner igen så många av orden i ditt inlägg ..., jo, där var dom!
Och av alla beskrivningar av Mallorca, fick din mig att längta dit!
Tack!

Anita sa...

Elisabet, jag var inne på din blogg igår och läste om din dröm om Portugal/Lissabon. Även detta land har fascinerat mig länge, och en vacker dag ska jag åka dit. Ja, Mallorca har ju varit ett mycket tidigt tursistland för svenskar, men märkligt är att jag aldrig haft någon längtan att resa dit förrän senaste tiden. Och ja, det är en fantastiskt vacker ö, som gör att jag redan längtar tillbaka! Kram! <3