måndag 31 juli 2017

Ristafallet, Tännforsen och Trondheim

 
Vi gjorde några dagars resa  till Jämtland och Norge i slutet av juli . Vi bodde på Ristafallets Camping utanför Åre. Det var en toppencamping som vi gärna återvänder till!  Vi bodde i en fin liten stuga alldeles intill det mäktiga Ristafallet. Dit återvände vi efter våra dagsutflykter.

Vi åt födelsedagsmiddag en kväll på Villa Tottebo i Åre, som dessvärre blev en besvikelse denna gång. Fruktansvärt dyrt för lite och ganska medioker mat. Det var nog sista gången vi besöker den restaurangen..

Räkfrossan i Trondheims hamn missar vi däremot inte! Priserna i Norge är tyvärr lika höga som tidigare, men att få äta färska räkor från havet kan man ju inte bara missa! :) En promenad till Nidarosdomen ingår ju också vid ett besök till Trondheim. Det var varmt, mycket varmt denna dag så satt vi mest i skuggan i parken utanför Nidarosdomen och svalkade oss. Jag har  inventerat Nidarosdomen vid ett par tillfällen tidigare.

Den mäktiga Tännforsen var imponerande häftigt! Det började regna när vi var där men upplevelsen av det största vattenfallet i Sverige kändes fantastiskt. Det fanns en alldeles utmärkt restaurang intill fallet där jag gärna velat äta, men tyvärr hade vi just ätit middag när vi var där. Men nästa gång så..

Här några bilder..


Ristafallet

Sally vid Ristafallet

Tännforsen

                Räkfrossa i Trondheim

Min man och Sally i Trondheim.

Inga kommentarer: