lördag 14 mars 2015

Vindkraftsindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden i NäsåkerJag vill gärna visa den här animerade filmen hur det kommer att bli där vi bor i Omsjö utanför Näsåker om vindkraftsindustrin Fängsjö/Storsjöhöjden blir av. Vi bor strax nedanför de 60-tal vindkraftverk som syns i filmen, ca 2,5 km från vårt bostadshus.  Det är vindbolaget Forsca som skapat filmen, men det är Örjan Andersson har satt texten till filmen. Tack Örjan!

Med alla de konsekvenser som denna naturförstörelse kommer att föra med sig av buller, ständig hinderbelysning och en förstörd skog och natur i vårt närområde, så kommer vi att bli tvungna att lämna vårt hem. Vi kan inte bo kvar när tystnaden försvinner och den vackra natur vi dagligen nyttjar förstörs på grund av andras vinstintressen. En gigantisk bergtäkt planeras också i vår bys omedelbara närhet vilket kommer att förorsaka ytterligare enorma bullerproblem.

För er som vill läsa mer om denna naturkatastrof i vårt närområde rekommenderar jag hemsidan Snurrigt :  http://snurrigt.vildavastra.se/

Stöd gärna också vår namninsamling mot vindkraftsexploateringen i Sollefteå kommun här: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6166

Var gärna med och delta i vår nästa demonstration mot vindkraftsexploateringen.  I Sollefteå den 21 mars!

Varmt välkommen!

1 kommentar:

Aurora N sa...

Tråkigt med en sådan fin natur, en fröjd att leva och besöka.
Men så går det med marknads ekonomi som bestämmer med borgerlighetens största intresse att bli rikare på bekostnad av naturen och glesbygden.