torsdag 19 september 2013

Femte jobbskatteavdraget

Jag vill dela en reflektion som jag läst på Facebook med anledning av Reinfeldts nya påhitt om det femte jobbskatteavdraget.

Reflektionen är värd en tanke!

"Kära regering. Jag har fast anställning, eget företag och ett eget hus. Kylen är full med mat, vi har både bil och råd med telefon, TV och internet. Att ni satsar 12 MILJARDER kronor till ett femte jobbskatteavdrag för att jag ska få ett par hundralappar mer istället för att hjälpa dom utan arbete, social trygghet eller med speciella behov är vedervärdigt.

Ta istället mina pengar och lägg dom på arbetslösa, på sjukvård, äldreomsorg och skolan. På att anställa fler förskolelärare så att min dotter kan gå i en mindre klass. Ge pengar till statlig forskning. Att hjälpa alla dom som har det sämre än mig. Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Min förmåga att hjälpa till är mycket större än mitt behov att få. Jag behöver inte lägre skatt, jag behöver ett bättre samhälle."

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, så bra skrivet!

Astrid sa...

Tänk att människor utanför regeringen ska behöva tipsa om hur det borde vara i samhället. Så länge du är ung och har bra jobb är du attraktiv, något att satsa på.....Men kom ihåg att vår regering består av människor med kött och blod, precis som en arbetslös, sjuk och gammal människa. pengar är inte allt här i världen och ingen , inte ens regeringsmedlemmarna , kan köpa sig hälsa från någon hylla i våra butiker. Vart har respekten för människan tagit vägen, hur kommer vår statsminister bete sig den dan han behöver hjälp från sjukvården, förmodligen får han ligga på en sal där redan tre-fyra andra ligger, för det är ju platsbrist på sjukhusen, överallt..... vem ska ta hand om oss människor i framtiden när vi själva inte verkar kunna det. Hjälp varandra, ingen är så rik och välmående att inte sjukdom, sorg och ensamhet hinner ikapp.....