torsdag 22 augusti 2013

Vår underbara vildmark är hotadVi har vackra, soliga och underbara sensommardagar just nu.  Men också intensiva dagar då mycket måste hinna göras innan hösten närmar sig. En alldeles ny liten hundvalp innebär också att det är fullt upp. :) Samtidigt så roligt.

Men det är sådana här fina dagar jag längtar som mest till fjällen och den ro och stillhet som finns där. Där dagarna levs enbart här och nu och mina sinnen är som mest öppna för tystnaden, skönheten och naturen.

I år blir det tyvärr ingen fjällvandring för oss. Men nästa år hoppas vi åter igen kunna njuta av några dagars vandring i vår vackra fjällvärld.

Det gäller att passa på att vandra innan det finns vindkraftverk i fjällen, eller innan utländska företag har fått tillstånd att bryta naturliga råvaror i fjällnära trakter för att kunna tjäna pengar på det.  Fjällnaturen är hotad av vindkraftverk och gruvbrytningar. Mitt hjärta gråter av sorg och oro inför vad som håller på att ske.

Men än så länge är vår underbara svenska vildmark orörd - den vackraste vildmarken av alla. Jag vill njuta av den så länge det går.


En länk om vår toppvandring till Kebnekaise - en av de mäktigaste och fantastiska (och jobbigaste ;)) vandringar jag gjort. http://smulansblog.blogspot.se/2006/11/ett-fantastiskt-resml_18.html

En artikel i SvD om svensk vandring i världsklass ( bilden lånad från den artikeln) http://www.svd.se/resor/svensk-vandring-i-toppklass_8429728.svd

Inga kommentarer: