måndag 6 februari 2012

Dagens naturbilderUndrar vad skogsgubben funderar på..?Efter några dagars frostig kyla, nästan 40 grader minus, kändes det härligt att temperaturen drog sig uppåt igen. :) Dagens - 6 grader och svag vintersol blev en perfekt dag för en lång skidtur i skogen. Kunde inte bli bättre! Färska spår av hare, räv och älg. Tystnaden och skönheten i naturen är något jag aldrig får nog av. En verklig lisa för själen.

Låt det aldrig försvinna! Vår skog och natur är den största rikedom vi har.

7 kommentarer:

Vivi-Anne sa...

Visst är det fantastiskt vackert med allt det vita, särskilt när solen lyser så det glittrar i snön.

Anita sa...

Vivi-Anne: Ja, det är otroligt vackert och vilsamt. Vilken fantatsisk natur vi har! Men vet du va - just nu snöar det igen. Massor! Jag tycker det räcker med allt det vita nu... ;)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Här är det ogästvänliga 11 minusgrader. Västkusten biter hårt. Jag skulle gärna ta del av din snö!
Otroligt vackra och harmoniska bilder du bjuder på!

Steve sa...

Jag startar varje morgon med att titta på dina vinterbilder för att få en rejäl dos Norrlandsvinter. För varje dag jag tittar så stämmer jag än mera i att "Vår skog och natur är den största rikedom vi har". Vartefter dagen sedan går så glider jag över i vår- och sommarbilder.

Anita sa...

Tack Steve! Vår skog och natur i Norrland är den enda rikedom vi har kvar. Utan den finns ingen anledning att bo kvar här..

Är du med i gruppen "Sollefteå från förr" Steve? Nyligen var ett foto inlagt av den gamla Shellstationen från Näsåker, där din far var föreståndare. :)

Anita sa...

DOB: Tack! :) Jag förstår att du längtar tillbaka till den ångermanländska naturen emellanåt..? Allt gott till dig!

Steve sa...

Tack för tipset.Nej, är inte med i den gruppen men tittade in på facebook och hittade en bild av vår mack i Näsåker. Den såg inte mycket ut för världen. Kommer ihåg att den oxå hade källarvåning som verkade som lagerlokal. Där hade vi bl. a. alltid en trassebal stående och i den älskade vår vita katt Kurre att borra ner sig. Hittade oxå många andra spännande bilder från mina uppväxtmiljöer. Jag blir lätt sittande nån timme när jag börjat titta.