fredag 11 november 2011

Snart är det dags för saffransbullar!


Tiden går fort nu och snart närmar sig den tid när vi älskar att äta goda saffransbullar.

Jag måste visa den här vackra bilden som min vän Solveig har förmedlat.  Solveig skriver så här:

"Den vackra byn Consuegra i regionen Castilla-La Mancha (Spanien; min not) är känd för sina välbevarade väderkvarnar men också för att just i det här området odlas den dyrbara kryddan saffran. Saffran plockas och rensas för hand under tre intensiva veckor från slutet av oktober till början av november. Här firas varje år festivalen Fiesta de la Rosa del Azafrán, där just saffranblomman står i centrum. När du bakar lussebullar i jul använder du kanske saffran från Consuegra..."

Solveig skriver vidare: "Det är de små pistillerna som är själva saffranet som vi använder sen i våra lussebullar! Himla jobb att pilla ut dom, de har tävlingar i vem som gör mest på viss tid, kvinnorna är helt otroligt snabba!"


Visst är saffranet värt sitt pris?  :)

Tack Solveig!

(Tyvärr är bilden något oskarp pga för låg upplösning, och jag har inte photoshop... Men visst ser man skönheten hos saffransblommorna ändå? ;) )

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Enklare än Photoshop är www.picnik.com, helt suveränt! Såååå enkelt att använda och rekommenderas varmt! Det är där jag skuggar mina bilder, bland annat.

Anita sa...

Tack för tipset Elisabet! Det måste jag prova!!

Anonym sa...

Hej

Enda positiva med julen - saffransbullar :D

Hej från Evy som helst hoppar över jul ...

Anita sa...

Elisabet: Tyvärr gick det inte att få skarpare bilder med Picnic när man förstorar lågupplösta bilder. Men det finns många andra fina finesser där! Tack. :)

Evy: Hoppas du får äta jättemååånga saffransbullar! ;)

reneesfotoblogg sa...

Sticker ut hakan och måste säga att jag kan inte för mitt liv tycka om saffran i vetedeg men gillar både paella och den vidunderligt goda dippsåsen till räkor där saffran ingår.

Anita sa...

Reneé: Ja, saffran är gott till jättemycket! .)