lördag 17 september 2011

En höstdagEfter den första frostnatten i år följde en underbart vacker höstdag. Jag tog en långpromenad i skogen med ett par av hundarna och njöt av solen, den höga luften och alla vackra färger. Fortfarande är det mycket lingon och svamp i skogen (fast inga kantareller tyvärr...) Träden håller på att ändra färg men än är det mycket grönska kvar.

Jag slogs av att fåglarna har tystnat. Många fåglar har redan gett sig iväg söderut medan andra håller på att göra sig klara för den långa flytten. Den gamla lutande trädet med fiskgjusboet höll även i år, men årets fiskgjusar hade också givit sig iväg.

Det känns som naturen sakta börjar göra sig beredd inför den vinter som snart kommer.

Så fort sommaren gick..

11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Vilken fin bild, Anita .., och jag kände på en gång hemifråndoften! Nytt typsnitt på texten?

Det känns bra här.

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Vackra magiska Ångermanland...
kram E

Anita sa...

Elisabet: Jag ville ha flera tillval under inläggen och var tvungen att uppdatera bloggen. Fick göra om hela layouten och då blev det som det blev! Fast jag är inte helt onöjd. ;)

Anonym sa...

Håller med dig sommaren gick fort men hösten är härlig också. VI hade funderingar om fiskgjusen.Men nu vet vi att den givit sig iväg.
Vacker bild har du tagit den på Långnäset ?
Hälsningar Marja-Lisa & Hasse.

Anita sa...

Marja-Lisa: Ja, fotot är från det vackra Långnäset. Jag gick runt hela näset, gick också över det gamla karlströmska bostället. Huset står numera i Tallnäset, som du säkert vet.

Anonym sa...

Jag tycker också att det är vackert på Långnäset men jag vet inte riktigt vart det Karlströmska bostället låg. Huset är väl Berglunda nu ?
M-L

Anita sa...

M-L: Från vändplatsen: Om man följer stigen rakt fram ett 50-tal m och sedan till höger kommer man till karlströmska boplatsen. Stengrunder, källaren, brunnen och stebrösen vittnar om att där har varit ett gammalt nybygge.

Jag vet inte vad "Berglunda" är (kan inte Tallnästes gårdar) men jag har för mig (är inte säker) att det är en Gradin som äger/köpte huset. Huset ligger till höger om vägen sett från omsjöhållet.

Anonym sa...

Tack för beskrivningen ska titta nästa gång jag kommer dit.
M-L

Steve sa...

Underbar bild.

Farmor Ingegerd sa...

Fin bild, ja, sommaren gick för fort igen. Lite längre sommar har inte gjort något. Men tycker om alla årstider. Det som inte gillas är halkan som snart är antågande.
Ha en fin dag
Ingegerd

reneesfotoblogg sa...

Vilken underbar bild men lite vemodig ändå.