onsdag 30 mars 2011

Herrar från Grundtjärn

Johan Fritz  Blom, Oskar Forsberg, Erik Hägglund, Vilhelm Lundkvist, Erik Gradin, Henrik Edström, Albert Sjöström, Nils Sundström, Nils Gradin, Sven Petter Svensson.

Igår fick jag det här gamla fotot av några herrar, de flesta av dem från Grundtjärn. Kortet är taget 1908, men platsen är okänd.

Så här skriver Solveig som skickat mig fotot: "Skickar här bilden på "Grundtjärnsmännen" mfl på okänd trappa någon gång år 1908. Skickar bild på dels männen och dels namnen på dom som Iris Karlström har skrivit ner Jag fick hennes tillåtelse igår att skicka bilden till dig och efterlysa om någon kan veta VAR fotot kan vara taget. Själv trodde hon något av ställena i Näsåker."

Jag har skrivit ner namnen i den ordning som de skrivits. Det fattas ett namn. Vem är vem av herrarna?

Var kan fotot vara taget? Och i vilken typ av sammanhang kan herrarna ha samlats tro?

All information om kortet tas emot varmt! :)

Tack Iris som lånat ut fotot och tack Solveig som förmedlade!

7 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det som slår mig är att av elva gubbar så är det bara två som inte har hår i ansiktet. Det verkar som om herrar på den tiden var slavar under modet.
mvh R

Anonym sa...

Nu när nye stilige s-ledaren har mustasch blir det säkert modernt igen.
I veckans nummer av Kvällsstunden står det ett stort reportage från Grundtjärn om Jonna.

Anita sa...

"Julle" Juholt skulle ypperligt platsa i det här gänget! ;)

Finns det n å g o n tidning som inte skrivit om Jonna? ;) Kul!

Gunilla Blom sa...

Mannen längst ner till vänster tror jag är min farfar Johan Frits Blom, Nils lom vet jag inte vem det är. Min farmor Annie Blom hade detta foto hemma hos sig i Junsele. Min farfar var född 1862 och var gift första gången med en kvinna från Grundtjärn.

Anita sa...

Tack Gunilla! :)

Jag ändrade namnet under fotot.

Greta Sjödin sa...

Hej! Jag undrar över ordningen på detta foto. Börjar man med nedersta raden? Min mans mormorsfar hette Nils Olov Gradin född, 1875. Det skulle kunna stämma med näst sista mannen på övre raden, bott i Vike en tid, född Svanåsen. Greta Sjödin Örnsköldsvik.

Anita sa...

Greta, som jag skrivit så har jag skrivit ner namnen som jag fick dem. (utan ordning) Din identifiering av Nils Olof Gradin kan alltså säkert vara riktig! Tack för informationen! Med vänlig hälsning Anita