fredag 22 oktober 2010

Galakväll i Nickes anda..

Ulrika Bodén


Årets stipendiat Ronny Eriksson

Anna Lotta Larsson och Ronny Eriksson


Fr. vä: Anna-Lotta Larsson, Jacke Sjödin, Ronny Eriksson, Jörgen Åslund och Ulrika Bodén.

Fr.vä: Cissi Jakobsson, pianisten ?, Anna Lotta Larsson, konferenciér Jacke Sjödin, Ronny Eriksson, Jörgen Åslund och Ulrika Bodén.


Det blev en underbar, magisk galakväll igår på Hullsta!  Vad kan det bli annat än succé när artister som Anna Lotta Larsson, Ulrika Bodén, Ronny Eriksson, Cissi Jakobsson, Jörgen Åslund och inte minst konferenciéren Jacke Sjödin äntrar scenen!

Så mycket glädje, sång och musik i Nicke Sjödins anda! Årets Nicke Sjödin-stipendiat Ronny Eriksson var ett uppskattat val. Ronny var en av Nickes stora favoriter; en riktig ordekvilibrist, sångare och träffsäker humorist. En nyskriven monolog om en fotbollsledare från sina hemtrakter i norr som i stort sett var ensam  på fotbollsplan, drog som vanligt ner stora skrattsalvor. En välförtjänt stipendiat helt i Nickes anda!

Ulrika Bodén, en mycket duktig folkmusiker bördig från Helgum, uppträdde med Nickes översatta psalmer på dialekt. En fin och mycket uppskattad tolkning av en genre som Nicke bland så mycket annat ägnade sig åt.

När Anna Lotta Larsson sjöng "Så skimrande var aldrig havet" och "Älska mig för den jag är"  kunde man höra en knappnål falla... Så vackert var det!

Cissi Jakobsson framträdde bland annat med en sång som Nickes far Rickard diktat; "Torparbruden". Ingen framför den sången som Cissi!

Jörgen Åslund, som liksom Cissi nästan alltid medverkade i Nickes revyer, läste och sjöng ett par av Nickes dikter på ett oefterhärmeligt sätt.

Sist men inte minst kvällens konferenciér och Nickes son, Jacke Sjödin, som sin vana trogen ledde galakvällen på ett otroligt roligt sätt! Här kan man inte säga annat än; sådan far sådan son!

Behöver jag tala om att alla gick hem med ett stort leende?

Nej, jag förstod väl det..


PS: Ursäkta dåliga foton, men jag har svårt med mörker och avstånd..

4 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Kan inte tänka mig utan att Ronnie Eriksson var en värdig stipendiat.
Synd att vi inte ser mer av honom i media, helst då tillsammans med Jackie Sjödin.
Och vilken underbar kväll det måste ha varit och vilken underbar blandning i klädsel på scen.
mvh R

Anonym sa...

Underbart, fast nog stavar han sitt förnamn Ronny...

Anita sa...

Reneé: Ja, jag gillar också alla klädstilar!

Tack för rättelsen Anonym!;) Rättat!

Elisabet. sa...

Där hade jag gärna varit ....