måndag 31 maj 2010

Höga kusten. Norrfällsviken och Barsta kapell.

   En havsvik vid Norrfällsviken med den vackra röda granitstenen som finns i hela Höga kusten.   Ett blå/rosa stilleben i Norrfällsviken.   Från det vackra 1600-tals kapellet i Barsta. Med originalmålningar. Otroligt vackert!
Målningarna i taket är gjorda av Roland Johansson-Öberg född i Sörbyn på norra Ulvön. De målades 1699 och föreställer staden Tiberis, Det stora fiskafänget, Jakob brottas med ängeln och Sichem och Dinna.

Vi gjorde en uflykt till Höga kusten och Nordingrå igår. Åh, så vackert det är där! Dagen avslutades med en superb middag på Fiskafänget, där vi bjöds på en buffé med havets fiskar av alla sorter. En dag att minnas!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var fina bilder Smulan. Angående de där kyrkmålningarna - Har färgerna hållit sig så klara i så många år eller har de bättrats på någon gång nyligen? De är otroligt vackra dessa målningar.

Tack för att jag fick och alla andra besökare fick se :D

Hej från Evy

Inkan sa...

Vackert.
Vi har verkligen många smultronställen i vårt land.

Elisabet sa...

Vi var ju där i fjolsomras .., ååå, så svindelvackert där var! Höga Kusten är nästan det vackraste av allt i vårt land .., ja, och så finns ju förstås Bohuslän, Jämtland, skåne, Halland .., Östergötland och Dalarna och ....

Det tar aldrig slut.

smulan sa...

Evy: Jag vet inte. Men det verkar lite otroligt att målningarna har behållit de urspungliga färgerna över 300 år. Eller hur? Men vackra var de!

Inkan: Håller med! Sverige är så otroligt vackert på sommaren.

Elisabet: Och Västerbotten så klart! ;)

Magnus sa...

Hej Anita,

Då var vi nästan samtidigt i Norrfällsviken. Vi var genom arbetet i Norrfällsviken från fredag till lördag. Vi åt både middag och frukost på Fiskarfänget. Det var sagolikt gott. Det var nog samma buffé som vi åt.

Hälsningar
Magnus

smulan sa...

Magnus: Så trevligt! Ja, Fiskafängets buffébord är verkligen gott. Och vilka vackra omgivningar!