Och så passar de så bra till dagens soppa - löksoppa!
Här är receptet på morotsbullar. Varsågoda!
2 dl vatten
5 dl filmjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk stötta brödkryddor (anis, fänkål och kummin)
4 dl rivna morötter
2 dl rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl (eller ev. annat mjöl som finns hemma)
Värm vatten och filmjölk till 37 grader. Rör ut jästen i lite degvätska. Tillsätt resterande degvätska, salt, kryddor, morötter, rågmjöl, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen på ett mjölat bord och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda den smidig och blank. Rulla ut i 2 längder och dela varje längd i 14 bitar. Forma till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter i 225-250 grader. Låt bullarna svalna under duk.
Våra hundar (här två av tre) är såå intresserade av mitt bullbak! Det kan ju ramla ner någon liten degsmula!
Om någon undrar över (den något trasiga) T-shirten som Ida har, så beror det på att hon har ett tillfälligt sår på ryggen som stövaren (Charlie) är väääldigt intresserad av. En T-shirt skyddar något mot de övriga hundarnas intresse av såret...
6 kommentarer:
Jag gillar verkligen att baka så jag ska prova på receptet!! Hälsningar Daina
Daina: Hoppas att du tycker om morotsbullarna! :)
Tack för recept och interiörbild från köket! Jag riktigt hör hur hundarna smulnosar :)
Trodde först att hund till höger hade en värmande tröja, men det här var ju jättesmart sätt att skydda från slick i såret, mycket bättre än dumstrut.
Kesu: Jo, vi har värmande västar åt hundarna också, men när de ligger inne så får det räcka med en t-shirt som skydd.
Vad smart att ha på en T-shirt! :-)
Roligt att få titta in i ditt kök, det ser så hemtrevligt ut.
Tack för receptet, det låter som ett gott bröd!
londongirl: väl bekomme! ;)
Skicka en kommentar