lördag 26 september 2009

Ankor..

Jisses!

Jag har haft ett par dagars "jobb" att läsa igenom alla tidningar och nyheter som hänt under veckan jag varit bortrest. Små och stora händelser. En stor nyhet under veckan har tydligen varit damen Anna Ankas uttalanden om jämställdhet och vad hon anser om svenska mäns "svåra situation". Jag kunde inte låta bli att titta på Skavlan igår kväll, som jag för övrigt tycker är en helt underbar programledare och intervjuare, där fru Anka medverkade. Jag kan inte förstå att hennes spektakulära uttalanden kan orsaka sådana diskussioner i svensk media. Hon verkar inte precis ha de kvalifikationer som skulle kunna förändra svenska värderingar om jämställdhet, men i brist på annat att skriva om så...

Jag läser också att fru Ankas utspel föranledde Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren att välkomna henne som företrädare i partiet. Tack och lov skyndade sig både partiledare Hägglund och deras ordförande i kvinnoförbundet, Maria Fälth, att gå i taket och undanbad sig fru Ankas medverkan. Lennart Sjögren bör skämmas - att han är gift med en kusin till mig ger honom ingen kredit alls. ;) Fast det hedrar honom att han tog tillbaka sitt uttalande dagen efter förstås..

Ett allvarligare uttalande än Lennart Sjögrens är den iranske presidentens Ahmadinejads uttalande om att "förintelsen är en lögn". Det är inte första gången sådana groteska uttalanden uttalas; men de blir inte mindre allvarliga för det. Tack och lov kom starka fördömanden från Tyskland, USA med flera länder. Men att den iranske presidenten skulle ta tillbaka sitt uttalande är nog lika omöjligt som att be honom redogöra och förstöra sitt lands kärnkraftssatsningar. Den mannen är ytterst farlig för mänskligheten. En riktig ful anka.

Fru Anna Anka förefaller i den jämförelsen som en mycket fridfull anka..

2 kommentarer:

Inkan sa...

Man skulle kunna säga att någon kvackade i ankdammen...
Och media serverar gärna allt som kan ses som iögonfallande...
trots att det lika gärna är skit.

Själv är jag allergisk mot alla dessa TV-snackprogram med kändisar som ska tycka om allt och inget.

smulan sa...

Inkan: Ja, nog kvackade fru Anka alltid!

Men Skavlan gillar jag..