lördag 2 maj 2009

Mera vårblommor ...
Jag har fått flera kort av vårblommor. Vit- och blåsippor. Korten är tagna inte långt ifrån där jag bor. Till och med hunden Zacko ser ut att tycka att sipporna är vackra!

Tack Harriet för vackra kort!

En varm och solig dag. Isen har gått upp på sjön idag. Härligt att åter se vattnet blänka mellan träden! Det har också varit en dag av utearbete på tomten.

Jag har dragit upp massor av hallonris i slänten utanför huset. Den plats där jag planerar att göra en blomsteräng av vallmon och lupiner bland annat. Det är ganska jobbigt att dra upp gammalt hallonris med rötterna, men det gick ändå ganska bra, tycker jag. Nu gäller det att få tag på ett lass matjord för att fylla ut och jämna ut slänten innan jag sår och planterar så småningom.

Sedan hjälptes min man och jag åt att kratta. Min man krattade hundgårdarna och jag började kratta tomten tills krafterna tog slut..

Suck, det känns att man är otränad.. :) Men det känns ganska skönt ändå att använda muskler som man knappt visste att man hade innan man fick bruk av dem!

Utemöblerna sattes ut och då kändes det som sommaren har anlänt.

En god middag avslutade dagen.

Och ganska trött är jag nu.. Men det är en ganska skön trötthet. Faktiskt!


En riktigt fin helg alla!

2 kommentarer:

Kersti sa...

Det är skönt att bli så där fysiskt trött pga av hårt arbete. Själv har jag ägnat dagen åt veckohanling och hundpromenad. En liten stund i solen med en bok hann jag också med.

smulan sa...

Kersti: Ja, det är skönt att bli riktigt fysiskt trött ibland. Kroppen tar ju igen sig ganska fort dessutom. Men idag blir det fortsatt krattning..

Och solen fortsätter lysa. Visst är det härligt!