söndag 19 april 2009

Sädesärlan har anlänt!

Idag såg jag sädesärlan för första gången i år. Två dagar senare än förra året.
Tyvärr hade jag inte kameran till hands, och när jag väl hämtat den var sädesärlan försvunnen...

Jag har väntat att sädesärlan ska komma tillbaka, men nu, några timmar senare, har den inte dykt upp igen på gården. Jag som hade hoppats få inviga min nya zoom-kamera med ett kort på sädesärlan...

Men nu vet jag att sädesärlan har anlänt, och det känns så bra.

Varmt välkommen ska du vara i alla fall, madame sädesärla!

5 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Ja, det är bara härligt som "sommardjuren" dyker upp. Och du får säkert snart en ny chans för att prova din nya zoom-kamera på sädesärlan.

smulan sa...

Tuvstarr: Sädesärlan är ett riktigt vårtecken, så hon är såå efterlängtad! Med eller utan foto...:)

Christina sa...

Nu blir jag avis, för de som brukar vara i vår trädgård har inte anlänt än.
Däremot har jag sett rödhaken, och starar.

Hoppas du är nöjd med nya kameran?

Ptr sa...

Och nu är inte gjusarna långt borta! Såg just att Skottlands äldsta fiskgjushona, 24 år gammal, har återvänt till samma boplats för 18:e året i rad efter ännu en femhundramilsresa.

smulan sa...

Christina: Jag känner mig också lite orolig.. Den sädesärla som vi såg en liten stund utanför vårt hus häromdagen, har inte återkommit. Och inga andra sädesärlor heller. Kanske var hon på genomresa bara? "Vår" sädesärla hade minst 5-6 ungar förra året, så någon bör väl ha överlevt och återvända? Jag väntar otåligt varje dag...

Jag har inte använt den nya kameran så mycket ännu (har inte hunnit) men den verkar superbra och jag hoppas kunna använda den mycket i sommar. Kort kommer! :)


Peter: Härligt! Kenneth såg också ett gjuspar som höll på att bygga ett nytt bo på en ö i Storsjön häromdagen. Så det verkar som gjusarna har anlänt även här.
När vi åkte på en scoterutfärd i förra veckan såg jag ett helt nytt fiskgjusbo på en annan ö i Storsjön. Det ser ut som ungarna bygger bon i närheten av sitt gamla hem.

Ska genast titta in hos våra vänner fiskfjusarna i Skottland! Tack Peter!