fredag 15 augusti 2008

Redan augusti..

Akvarell av Laila Wikström


Som en varning
en viskning
ingen tror ändå
att kvällarna blir kalla

/Ulla Ekh/


---------------------------------------


Det här personlighetstestet hittade jag via en blogg. Jag är egentligen mycket skeptisk till allt vad tester heter, inte minst när det gäller personlighetstester som görs via internet, men jag kunde inte låta bli att göra den här testen för skojs skull. Många frågor var svåra att besvara på grund av svarsalternativen, men så här blev i alla fall mina två resultat. (Jag gjorde testet två gånger för att kolla om det blev någon skillnad i resultat - och det blev det!)

Hi, hi.. tro´t den som vill! :)

Test nr 1:
Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.Test nr 2:
Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Professionell pokerspelare kanske vore något :-)?

smulan sa...

Som sagt, Eva, (det var via Evas blogg jag hittade testet) personlighetstestet var enbart en kul grej..:)ett test som egentligen kändes helt ovetenskapligt och oseriöst. Men kul!

Jag vet knappt vad pokerspel är; men man vet aldrig - kanske har jag valt fel yrke!:)

Ha det gott Eva; hemmafrun...:)

thord wiman sa...

Sagolik akvarell Smulan! med den rödlila eller purpurröda Rallarrosen (mjölkörten) i förgrunden -
en stämningsskapare av guds nåde...
Jag blev både ledsen och glad, prägeln är verkligen norrländsk!

I Roslagen (mitt ursprungslandskap) kallas blomman "Räfrumpa".
Blommar nedifrån och upp. När blomningen nått toppen sjunger den ljuva sommaren på sista versen.

En blomma som alltid väcker vemod och en trygghetens landskapskänsla, kärlekskänsla djupt i mig - och förstås en bitterljuv, ibland svårmodig längtan tillbaka till Norrland.

Dikten är helt underbar!!! Den älskar jag!

Och... ditt flickporträtt gör sig så bra på din blogg! Är kortet taget i ateljé i Sollefteå? Hur gammal var du? "Lill-gammal" är bara förnamnet!
Du är så fin!

(Instämmer i din uppfattning om "personlighetstest" men ska (tror jag) göra den här i morgon - bara för skojs skull förstås!)

Hoppas du har det RIKTIGT bra i ditt augusti-landskap smulan!

En god hälsning från thord.

smulan sa...

Thord! Jag älskar också Laila Wikströms akvareller. Idag på morgonen ligger dimman lika tät som på akvarellen - det känns höst..

Dikten är också så fin..

Hi,hi.. fotot ljuger! Jag var inte speciellt "lillgammal" när jag var liten :) Snarare tvärtom - nyfiken och livlig. Fotosessionen med mina syskon på "Gretas foto" i Junsele var snarare en högtidlig stund som vi tog på yttersta allvar! :)

Berätta gärna hur det går på testet Thord! :)

Ha det riktigt, riktigt gott!
Smulan