söndag 30 mars 2008

Sjuksköterskornas löneuppror

Sjuksköterskorna protesterar åter igen mot för dåliga löner. Många hotar med uppsägning om de inte får igenom sina rimliga krav.

Det är så orättvist och kränkande att sjuksköterskor ska arbeta för urusla löner de har. Att vara sjuksköterska är ett fantastiskt roligt och stimulerande arbete på många sätt, men också ett arbete med en lång och krävande utbildning bakom sig, höga studieskulder, mycket ansvar och hårt arbete.

En sjuksköterskas ingångslön är på 18.000 kronor, det är mindre än en undersköterskas lön. De ingenjörer som sköter apparaterna på våra intensivvårdsavdelningar tjänar 10-15.000 mer än de sjuksköterskor som arbetar med apparaterna. Det kan inte vara rätt att det ska vara mera värt att vårda apparater än människor. Är det rimligt?

Sjuksköterskorna begär inga orimliga lönehöjningar. De är inte giriga. Sjuksköterskorna vill ha skälig lön för det ansvarsfulla och viktiga arbete de utför. Deras arbete måste uppvärderas.

Det är de värda!

Stöd sjuksköterskornas löneuppror!

1 kommentar:

Inkan sa...

Jag hoppas att det går denna gång. Minns förra upproret sopm slutade med att läkarna fick högre lön.
Tablå.
Så jag hoppas att sköterskorna nu har tuffa och starka förhandlare som för deras talan på ett envist sätt. En yrkesgrupp som är värda varenda krona anser jag.

KRAM!