söndag 2 september 2007

Grattis Bosse Präst!

Grattis Bosse på födelsedagen den 5 september!

En av våra trogna gäster hos oss i Omsjö varje höst är Bosse. Bosse kallas allmänt för Bosse Präst - givetvis för att han är präst. Bosse och min man träffades för många år sedan, när de köpte var sin finnstövare av samma uppfödare. Intresset för skog, natur, jakt och hundar förde dem samman. Bosse är en berest präst som bland annat arbetat många år i Spanien, har sitt hemvist på Sollerön i Dalarna men verkar numera som fjällpräst i Sälen.

Det är alltid lika trevligt att få besök av Bosse - han är en frisk fläkt med en stor känsla för fåglar, djur och natur. Bosse kan sitta en hel kväll vid sjön, njuta av tystnaden och lyssna på fåglars kvitter. Bosse är också en lysande berättare och han älskar Dan Anderssons visor som han gärna sjunger till eget ackompanjemang på gitarr. Bosse tycker sympatiskt nog mycket om god mat, goda viner - och surströmming! Intressen som vi gärna delar med Bosse.

Jag vet att Bosse, tillsammans med sin Karin, firar sin födelsedag i USA. Om du läser detta, Bosse, så vill vi - Kenneth, jag och Charlie - önska dig en riktigt trevlig och minnesvärd födelsedag over there!

Och du Bosse!
Varmt välkommen till Omsjö igen!

2 kommentarer:

Inkan sa...

Å den HATTEN! Ser ut som en kusin till min hatt.
Vilken häftig präst, som klär så bra i svart hatt.

smulan sa...

Där hör du, Bosse!! :)
He, he...