fredag 27 april 2007

Äntligen vår....?

Jag vill visa en vårbild av blåsippan som tittar fram under granriset, så att ni ser hur långt våren har kommit här uppe. Det är ett kort från förra året, men jag vet att blåsippan har tittat upp på sina ställen här omkring. Det går långsamt, tycker jag. Fortfarande ligger snön delvis kvar i skogen, men vi har kommit så långt i alla fall att vi har börjat kratta gården. Oj, så mycket grenar och skräp som stormarna fört med sig! Men det är roligt att kratta för man ser resultat genast. Och så blir det en stor majbrasa till den sista april!

Jag har satt frön jag fått av Inkan (tack Inkan!) i blomlådor inomhus. Så småningom ska lådorna få komma ut när nattkylan inte riskerar att plantorna fryser. Plantorna har redan börjat gro och de växer med raketfart! Det ska bli roligt att se resultatet.

På torsdag åker jag bort en tid. Då blir det tystare än vanligt - ler - i min blog. När jag kommer tillbaka hoppas jag att våren kommit på riktigt, så att vi kan sätta ut utemöblerna och blommorna. Det ser jag fram emot.

Riktigt sköna vårdagar önskar jag alla!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag gillar blåsippan. Men tyvärr kom inte vår lilla planta i år. Den har nog inte gillat vår dåliga vinter. Men jag får kolla på förra årets bilder och hoppas att vår blåsippa vilar upp sig och kommer igen nästa vår... Oj vad mycket vår det blev :-D

Ha en skön resa till södern. Mamma och systrarna avreste i går och ser fram emot att råka på dig nästa vecka :-D

Hej från Evy

smulan sa...

Hej Evy!
Vi får se om jag träffar på din mamma och hennes systrar. Man vet aldrig var haren har sin gång....:)

Allt gott!
Smulan

Karin sa...

Καλὸ ταξείδι! önskar jag dig Smulan!

smulan sa...

Åh, nu måste jag börja lära mig grekiska också....!:)

Men... jag förstår! Tack, snälla Karin!

Evas blogg sa...

Hoppas du får en fin resa!!

smulan sa...

Tack Eva!

Evas blogg sa...

Hur länge blir ni borta?

smulan sa...

....tills våren kommit hit! :)

Njaa, en vecka i havsböljorna blir nog lagomt. Sedan tänkte jag visitera vår huvudstad några dagar och se hur mycket den har förändrats sen sist.....
Några vänner räknar jag med att träffa där också.

Anonym sa...

Hej Smulan

En liten önskan från mig: Glöm inte kameran. Skulle vara så himla kul med en bild på dig och dina sysslingar ihop. Och du har ju din svägerska (?) med dig som kan fota.

Trevlig resa önskar jag dig /Evy

smulan sa...

Evy! Jag har så svårt att fastna på bild :) Hi, hi....
Vi får se hur det går!

Inkan sa...

....och jag ser fram emot att få träffa dig i Stockholm! Hoppas det ska gå den här gången.

Tänk om Lillan kunde ha kommit över från Cornwall, det hade varit trevligt:)

poslinskrossargänget...

Skön vecka i solen önskar jag dig.

smulan sa...

Yippie Inkan!! Jag hoppas också att det ska gå i lås. Jag ringer dig!
Oj, va kul om Lillan varit med.... Kanske nästa gång?

Kramar Anita

Anonym sa...

JA! Tänk vad kul om det gick att ordna! Men men...tyvärr ser det ut som om jag aldrig kommer hem igen fÖr mitt pass blir ogiltigt i nästa månad och sen vet jag inte hur jag någonsin skall få ett nytt. Det beror på att de nya passen (Bio metriska) måste både ansÖkas om och hämtas på svenska ambassaden i London sedan tidigare i år. Kommer att kosta stora pengar, inte enbart passet utan de långa resorna och uppehälle i London. Usch och fy!!!

Lillan

smulan sa...

Det låter väldigt trist Lillan! Är det så svårt (och dyrt) att få ett nytt pass numera? Vad jag önskar att du fick möjlighet att komma till Sthlm igen. Ge inte upp hoppet Lillan!

Kram Smulan