torsdag 22 mars 2007

Teaterdags!

Jag ser fram emot en trevlig kväll. Vi ska se Vilhelm Mobergs komedi "Marknadsafton" med bl.a. Peter Harysson och Mikael Samuelsson.

Åh, vad jag älskar att gå på teater!

Från Riksteaterns webplats om "Marknadsafton":


"Pengar, kärlek och förvecklingar i Vilhelm Mobergs folkkomedi.
Det är kvällen innan höstmarknaden. Vi befinner oss i Småland, en bit in på förra seklet, i hemmansägare Magnis kök. Pigan Lovisa har under många år arbetat hos honom utan att få betalt. Som lön för mödan hoppas hon få bli hans hustru och husets härskarinna. Men nu visar det sig att Magni ska åka till marknaden med Teresia från Hultet, en rik bonddotter, och förlova sig. Lovisa blir rasande. Med benägen hjälp av fjärdingsman Rapp hotar hon att stämma Magni för att få ut sin innestående lön. På fullt allvar börjar de räkna kärlek och gemenskap i kronor och ören. Och så sätter karusellen igång…"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad det låter roligt med teater. Själv brukar jag gå på en friluftsteater en gång om året. Det är en liten amatörförening som varje sommar har ett antal föreställningar på Stola Herrgård utanför Lidköping. Det är såååå himla roligt och jag njuter i fulla drag varje gång. Kan inte hjälpa det för jag lever mig in i rollerna så jag nästa är med. Skulle kanske blivit skådespelrare:-)

Hej från Evy

smulan sa...

Ja, teater är såå roligt att uppleva.Tyvärr blir det inte så ofta numera, men jag njuter desto mera när jag får tillfälle att gå. "Marknadsafton" är ju en rolig och känd komedi och den här uppsättningen var bra.