lördag 3 februari 2007

Go´ helg!

Angående Planet Alliance aktion häromkvällen (se föregående inlägg) så hör jag till dem som tycker att det var en bra och tankeväckande aktion, även om aktionen i sig själv kanske inte betyder så mycket för att minska energislöseriet på vår jord. Till och med Eifeltornet släcktes ner! Men tanken var god och aktionen fick mig att tänka på vad vi själva kan göra för att minska onödig energi.

Nu kan jag dock medge att så täta och långa energistopp vi har i vår by nuförtiden så bidrar vi säkert med vår kvot att minska energislöseriet! På grund av pågående arbeten med att gräva ner elkablar i marken (fast inte får vi någon bredbandskabel för det inte!), förarbeten för att göra en ny väg till vår by och flera stormar och snöfall med nedfallna träd i släptåg så har vi elavbrott stup i kvarten. Häromdagen blev vi helt utan vatten som visade sig bero på att en elfas (heter det så?) hade kopplats fel. Vattnet och alla maskiner i byn gick åt fel håll! Efter att felet så småningom rättats till fick vi under lång tid smutsigt sjövatten i kranen. Men sån´t får man leva med - vi bidrar ju till att minska onödig energi. Hmm....

Eller....?

Uppdatering: Läs gärna Nickes funderingar:
http://negus.blogg.se/050207160517_elproblem.html


6 kommentarer:

Ptr sa...

Hej Smulan!

Bra att du visar trottoartorpare som jag att det där med "gård med trädgårdstäppa till" med "allting så ordentligt ställt" inte alltid är kompatibelt med den krassa verkligheten...

Hoppas innerligt att ni får en elavbrottsfri och vattensäker helg!

Peter

http://members.tripod.com/minata/est_start.html#t11

Anonym sa...

Brydde mej heller inte om det där stoppet. För ett tag sen spara vi ström mellan klockan 11 och 15 var sin vecka 2 gånger. Så tror det var tillräckligt för ändamålet. Dom koppla in dom just nergrävda ledningarna. Men inget bredband hit heller.
rune

smulan sa...

Tack för torpardikten, Peter! :) Idag är det lugnt på torpet. Har just avslutat en underbar promenad i det vackra vädret. Fiskarna (alltså de som fiskar :)) sitter som fågelungar på rad ute på isen och njuter av den vackra vintersolen. Rödingarna är på hugget!

Rune! Liiite bättre ska det väl bli i alla fall med nedgrävda elledningar - tror du inte? Om än utan bredband.... Kram på dig!

Anonym sa...

Hej Smulan :-D

Tack för länken till Loch Ness. Ett av de ställen på jorden jag längtar massor till. Frågan är när på året det är bäst att åka dit? Du kanske vet. Jag älskar ju att vandra och är helt fashinerad av Diana Gabaldons bokserie om skottarna och deras Bonnie Prince Charlie. Skulle vara kul att se bergen och borgarna själv.

Ha en skön helg önskar dig Evy

Inkan sa...

Ja en vandring i det skotska höglandet vore något...
Fast just nu längtar jag efter bergshöjderna och fjällen uppe i Jämtland. Trots allt "skid-tingetangel" och kändishysteri i Åre, så kände jag en stark längtan dit igen när jag såg vyerna över Årebygden på TV.
Men jag vill ju dit på sommaren - då är fjällen bäst för mig -naturen och så fågellivet ute på fjällhedarna. Och kanske en röding som nappar i någon fjällsjö. mmmm
Å jag har så många härliga minnen därifrån.

smulan sa...

Evy! Ja, Skottland verkar underbart. Jag har aldrig varit dit. Men vi funderar att åka någonstans i sommar - möjligen kan det bli Skottland. Vi får se!
Länken till fåren i Loch Ness blev en följetong härom sommaren i Anbytarforums diskussionstråd "Kantstött porslin", när vi hade ständig koll på vad fåren gjorde och naturen förändrades. Visst är det en fin länk?

Inkan! Ser att du tittat in till Torparfrun med getterna! Hon bor inte långt från mig, och jag ska absolut göra ett besök där till sommaren för att inhandla lite getost och mese.
Allt gott!