söndag 1 oktober 2006

Oktober


Regn och sol
storm och is
allting på en gång
medan vintern väntar.

Ulla Ekh

11 kommentarer:

Thomas sa...

Smulan, jag ser i Inkans blogg att fado skulle behövas i ditt vackra landskap. Skicka mig en rad så ska du få Joanas nya cd med posten. Jag finns på thomas_nydahl@yahoo.se
Vacker bild, mycket vacker!

Anonym sa...

Men Smulan så fina bilder. Jag blir alldeles rysfärdig. Helt underbara färger. Jag för min del älskar hösten och alla dess vackra färger. Här nere är inte hösten lika vacker som uppåt landet, synd nog. Hösten har, förutom färgerna, hög klar luft som är alldeles speciell.

Ha det gott.
Annki

Anonym sa...

Hej Smulan

Kan inte riktigt hålla med Annki här ovan. Jag bor ju nästan längst ner och vår höst är då vacker så det räcker. Nysådda åkrar med sina skira grönska, de gula stubbåkrarna och så de vackra höstfärgerna i träden. Därtill den underbara himlen med sina mångskiftande färger beroende av klockslag och luftfuktighet, och solen förstås.

Ha en skön dag önskar dig Evy

Thomas sa...

Smulan
jag fick din adress av Inkan, såpå tisdag har du en fin konsert-cd med Joana Amendoeira, som jag både hoppas och tror att du ska tycka om.

Inkan sa...

Smulan: du har ju en egen liten "Walden Pond" ser jag.
NU blev jag avundsjuk! En så underbar miljö. Kram till dig.

Och snart blir du överraskad av fadomannen ser jag- så glad jag blir! Visst är bloggvärlden underbar. Kram till Thomas också:)

smulan sa...

Thomas! Jag bugar djupt och tackar! Det var helt oväntat och jag känner mig så hedrad och glad att du vill göra det besväret att skicka mig en CD med fadomusik. TACK!

Jag hoppas att jag ska få nöjet att höra Joana Amendoeira igen - det var en sann upplevelse.

Allt gott till dig, Thomas!
Anita

smulan sa...

Annki! Vi har underbara höstfärger här uppe just nu. Jag älskar färgerna - de är så inspirerande - men tyvärr förebådar höstens färger vintern, och det är mindre lockande. Men man får ta det med jämnmod - jag vet att det kommer en underbar vår så småningom...
Kram! Smulan

smulan sa...

Evy! Tack för din återkommande vackra kort du skickar mig! Jag kommer att lägga ut något av de senaste du skickat mig.

En skön helg önskar jag dig också!
Kram Anita

smulan sa...

Inkan! Den sista bilden är från Fängsjö igen. Det är min morfars gamla smedja som skymtar i förgrunden, och tjärnen ligger som en spegel nedanför byn. Vi gjorde "vintring" där igår; drog upp båten och tog in alla utemöbler. Snart kommer snön, och stugorna är tillbommade för i år.
Alltid lika vemodigt, men lika säkert är att det kommer en ny vår...
Kram Anita

Thomas sa...

Joana kommer till Sverige igen! I november gör hon en helt sydsvensk turné med anledning av att jag ger ut min nya bok om fado: Musiken som föddes bortom haven. Och det bästa av allt: hon ger en konsert här i Kristianstad, det är nästan för bra för att vara sant. men det är väl för långt för dig att åka? Andra fadoartister är på gång för Sverige, det vet jag.
Du har Joana på tisdag!
allt gott, Thomas

smulan sa...

Tack Thomas! Jag glädjer mig otroligt... Tyvärr är det för långt att åka till Kristianstad, men CD:n räcker långt för mig.
Tack!
Anita