lördag 6 maj 2006

Junsele hembygdsgård


Några bilder från Junsele hembygdsgård taget idag. Det är en av de vackraste hembygdsgårdar jag vet, och det är en plats vi ofta besöker. Idag - en av de varmaste dagarna jag minns så här års - gjorde min mamma och jag en utflykt dit. Solen sken, kaffekorgen var med, fåglarna kvittrade - en härlig vårdag. Björkarna har börjat få "musöron", och när jag kom hem hade sjön gått upp!

På en av bilderna syns "björntallen" - omskriven i Pelle Molins novell "En ringdans medan mor väntar".

6 kommentarer:

Inkan sa...

Vilken fin hembygdsgård!
Jag förstår att det är ett kärt utflyktsmål. Så fina fotografier - man känner nästan av den varma barrdoften från marken...just det där speciella som är på våren.

Det stora huset (som påminner om hälsingegårdarna) skulle jag vilja ha - tänk vilka utrymmen:)

Karin Irene 60+ sa...

Någon gång, innan det är för sent, bör jag åka till Junsele Hembygdsgård. Det ska, enligt en säker källa, finnas brev och foton där, som jag skulle vilja titta lite närmare på.
Farmorsfarfar hade en dotter som emigrerade. Hon gifte sig med en Junsele-emigrant "over there". Han skrev och skickade brev hem till Junsele. De breven är inlämnade till Hembygdsgården.

smulan sa...

Den här hembygdsgården ligger mycket vackert på en skogsås med en vidunderlig utsikt över Ångermanälven. En riktig oas!Junsele kyrka ligger strax nedanför hembygdsgården.

Visst Karin! Sommartid finns det massor av gamla kort(i det röda huset)som kopierats och bevarats från gamla glasplåtar. (Just nu har jag glömt namnet på han som gjort allt detta arbete)Jag har hittat flera gamla foton på mina Junseleanor där, som jag fått kopierade.

Donald sa...

Det stora huset kommer från Röån och jag håller med det är väldigt fint.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.