tag:blogger.com,1999:blog-19649873.post2355968903170622944..comments2024-02-26T12:28:57.436+01:00Comments on Anitas betraktelser..: Lite funderingar kring julmaten....Anitahttp://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-14554563316088592822007-12-10T10:08:00.000+01:002007-12-10T10:08:00.000+01:00Rätt igen! Enligt de allra senaste rönen är fett n...Rätt igen! Enligt de allra senaste rönen är fett nyttigt (GI)och buljongtärning onyttigt. Så "dopp i gryta" får väl anses som en mycket nyttig maträtt då!:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-15101246832995827102007-12-10T09:59:00.000+01:002007-12-10T09:59:00.000+01:00Hmm. Vad jag förstått så är buljongtärning en myck...Hmm. Vad jag förstått så är buljongtärning en mycket fet produkt. Och inte särskilt nyttig. Men som du säger - den är en mycket god smaksättare :D<BR/><BR/>Varför skulle man protestera mot att ta bort fettet (läs flöööötet) ur skinkspadet? Det är i högsta grad onyttigt. Så det så!!<BR/><BR/>Smakrik jul önskas dig av EvyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1197724250110496082007-12-09T21:15:00.000+01:002007-12-09T21:15:00.000+01:00Du har så rätt, Evy! Ibland har jag gjort så, men ...Du har så rätt, Evy! Ibland har jag gjort så, men då protesterar vissa i familjen ;) Jag brukar ha i en buljongtärning också; så blir den extra god.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-78087208089506087142007-12-09T19:54:00.000+01:002007-12-09T19:54:00.000+01:00Hej igen SmulanDopp i grytan med riktigt saftigt v...Hej igen Smulan<BR/><BR/>Dopp i grytan med riktigt saftigt vörtbröd missar jag inte på julafton. Men det du säger om fett behöver man inte stå ut med. När jag ugnsbakat min skinka tar jag alltid reda på spadet och låter det svalna. Då flyter allt fett upp och lägger sig som en kaka ovanpå. Den vita kakan tar jag bort!!!! Sedan tillsätter jag lite soja och vips har jag en fettsnål men fantastiskt god dopp. <BR/><BR/>Rätta mig om jag har fel.<BR/><BR/>Hej igen från EvyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-14744337146586291062007-12-09T17:33:00.000+01:002007-12-09T17:33:00.000+01:00Karin! Jodå, jag smakar dopp i gryta. Men visst är...Karin! Jodå, jag smakar dopp i gryta. Men visst är den kraftig, tycker jag... Men äter man lite så orkar man med resten av matdagen också ;)Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-86872317661647125422007-12-09T14:18:00.000+01:002007-12-09T14:18:00.000+01:00Smulan! Det enda som mina barn inte vill avstå ifr...Smulan! Det enda som mina barn inte vill avstå ifrån på julafton är faktiskt dopp i grytan. I år firar vi ju inte jul hemma utan tre familjer med stora och små barn samlas på annan ort och "knyter ihop" julmaten. Bland annat har skinkan och doppet med bröd och de andra tillbehören fallit på min lott.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-16841938317818306922007-12-09T13:19:00.000+01:002007-12-09T13:19:00.000+01:00Inkan!Jag brukar heller inte göra rån. Men hemgjor...Inkan!<BR/>Jag brukar heller inte göra rån. <BR/>Men hemgjord glass med hjortron blir det idag! :)<BR/><BR/>Grattis på Anna-dagen Inkan!<BR/>Och visst var fisksoppan god, där i Söderhallarna! Jättegod.<BR/> <BR/>En varm kram från mig!Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-70624532014307126132007-12-09T12:33:00.000+01:002007-12-09T12:33:00.000+01:00Tänk jag har ett rånjärn (krumkakepanna)- men det ...Tänk jag har ett rånjärn (krumkakepanna)- men det är många år sedan jag gräddade rån. Det är godis som vi alltid hade vid jultid när jag var barn - med hjortron och grädde till. <BR/>När glassen kom så smakade allt så det gott ihop.<BR/><BR/>Idag firar jag mig själv;) på Anna-dagen och har precis grattat en annan Anna, min kollega. På tisdag ses vi vid Göta Ark-huset och går på lokal. Kanske blir det samma ställe som du och jag var på. Fisksoppan var så god.Inkan©https://www.blogger.com/profile/09432922831897795968noreply@blogger.com