tag:blogger.com,1999:blog-19649873.post115658725647031156..comments2024-02-26T12:28:57.436+01:00Comments on Anitas betraktelser..: HöstbärAnitahttp://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156923094907455952006-08-30T09:31:00.000+02:002006-08-30T09:31:00.000+02:00Bibi! Hösten - eller snarare vintern och mörkret ä...Bibi! Hösten - eller snarare vintern och mörkret är definitivt inte min tid heller. Jag skulle kunna emigrera nu....Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156597063191654592006-08-26T14:57:00.000+02:002006-08-26T14:57:00.000+02:00Karin! Lyckost som får så fina svampar! Murklor är...Karin! Lyckost som får så fina svampar! <BR/>Murklor är en delikatess. Jag torkar murklorna ute tills de är helt torkade. Murklorna kan sedan sparas så länge som helst. Men smaken avtar efter något år, tycker jag. Jag förväller dem i 1 eller 2 vatten i ca 10 minuter och kastar förstås vattnet. Tyvärr försvinner ännu mera av den goda smaken när man förväller dem så mycket, men det är ju de rekommendationer som finns. Jag gör gärna murkelsås eller stuvning på rostat bröd.Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156596628172568972006-08-26T14:50:00.000+02:002006-08-26T14:50:00.000+02:00Inkan! Jag gör nog marmeladen också....:)Receptet ...Inkan! Jag gör nog marmeladen också....:)<BR/><BR/>Receptet på marmeladen med äpplen: <BR/>1 kg frostnupna rönnbär<BR/>2 kg äpplen<BR/>7-8 dl vatten<BR/>7-9 dl socker per kg mos<BR/>2 citroner.<BR/>Äpplena skärs oskalade i bitar (även kärnhus) Koka äpplen, rönnbären (repade) och vatten mjika ca 20 min. Passera fruktmassan. Pressa citronerna och skiva skalet i nålfina strimlor. Koka upp igen. Rör ner sockret och låt allt koka sakta till marmeladkonstistens.Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156595786682420932006-08-26T14:36:00.000+02:002006-08-26T14:36:00.000+02:00Jag är inte heller någon svampkännare. En av mina ...Jag är inte heller någon svampkännare. En av mina svägerskor har lärt mig att känna igen de svampar som finns här. <BR/><BR/>Hon är snäll och skickar med bussgods varje höst andra läckerheter (torkade)-Karl Johan, sillkremla, musseroner, sotvaxskivling..... det är en skatt. <BR/><BR/>Blodriskan går inte att förväxla med någon annan svamp, kantareller finns knappt, murklor finns på våren, men jag har för stor respekt för dom.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156592007692381362006-08-26T13:33:00.000+02:002006-08-26T13:33:00.000+02:00Tyvärr är jag inte någon större svampkännare. Men ...Tyvärr är jag inte någon större svampkännare. Men murklor på våren och höstkantareller plockar jag gärna. "Vanliga" kantareller finns knappt här. Men jag tror att kantareller behöver mer regn än vad de har fått hitintills.Anitahttps://www.blogger.com/profile/14991651246520154179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-19649873.post-1156590350337628422006-08-26T13:05:00.000+02:002006-08-26T13:05:00.000+02:00Det är en härlig tid just nu och så roligt att ta ...Det är en härlig tid just nu och så roligt att ta rätt på naturens gåvor. <BR/>Jag går och väntar på svamparna. <BR/><BR/>Ett normalt år skulle det ha varit dags att plocka blodriskor nu, (jämtlands landskapssvamp) men de lyser med sin frånvaro - än så länge.Karin W.https://www.blogger.com/profile/02780136821286168879noreply@blogger.com