lördag 16 mars 2019

Fake news om klimathotet


Vad är det som gör att klimatdebatten blivit så polariserad? Det känns som det är på liv och död. Klimatalarmisterna talar t.o.m. om tidsperioder på 10-20 år tills jorden går under! Hallå, vi lever på 2000-talet när bibelns domedag för länge sedan passerat utan att något hänt. I synnerhet när dagens klimatlarm är ren lögn.

Under gårdagen var det dessutom flickebarnet "Gretas dag" - och en mer upphaussad pseudohändelse är svårt att hitta. Media frossar i bilder och Facebook svämmar över av protesterande oroliga människor med plakat i händerna. Kommenterarna i facebook visar en fanatism kontra hätskhet över alla gränser. Klimatdebatten är infekterad. Minst sagt.

Klimatrörelsen i Sverige liknar en fanatisk religiös väckelserörelse som känns väldigt osvenskt men ändå så typiskt svenskt. Jag trodde en stund att vi kommit långt bort från den religiösa dogmatismen. I Näsåker tex, flummighetens Mecka, ordnas t.o.m. "klimatdebatter" i Gretas anda i en jurta.;) Jösses. Domedagen är nära!  Att seriösa forskare, utan ekonomisk hjälp av klimatlobbyn, anser att hela miljödebatten är  grundad på helt fel och falska underlag verkar inte bita på de "religiösa" klimatalarmisterna.

Tekn. dr Lars Bern säger i intervjun nedan att debatten startade och pågår fortfarande i Sverige, trots att den övriga världen knappt bryr sig om klimatdebatten längre. Symtomatiskt? Visst! Sverige ska ju rädda världen..

Igår lade jag ut nedanstående länk på en faebooksida i ett inlägg om klimatlarmet. En för mig bekant person kunde inte låta bli att häva ur sig "vilket dravel"! Tydligen är det lättare att tro på en ung flickas predikan om att världen ska gå under än en känd klimatforskare som talar utifrån forskning och fakta. Och en forskare som inte är köpt av klimatlobbyn som alla (nåja, de flesta) i IPPC är.

Lars Bern kommenterar fake news nr 1 om klimatet. Intervjun med Lars Bern handlar om IPCCs rapport om hur illa det kommer att gå för planeten om vi inte genast investerar biljontals (10*12) dollar varje år på att fasa ut den fossila energin.. Värt att lyssna på!

Mera av Lars Bern.
Tekn. dr Lars Bern kommenterar SVT fake news nr 2 i "Dokument utifrån".1 kommentar:

Anita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.