onsdag 30 januari 2019

Min syn på "miljödebatten"

Nu som sist. Jag är så innerligt trött på alla sk "miljöprofeter"!

Miljödebatten har totalt spårat ur. Det är en debatt som drivs på med missvisande kunskap och "forskning" som inte har bevisats och är helt utan kritik och förnuft. Media och sk kändisar hakar på utan självkritik. Det har blivit ett miljötänk som folk (och fä, tänkte jag skriva..) anammar utan att seriösa klimatforskare får komma till tals och sunt förnuft får råda. Var finns kritiken? Förnuftet? Den "klimatångest" som finns hos många idag saknar all relevans i seriös forskning och sunt förnuft.

Miljötänket framförs i alla möjliga och upptänkliga sammanhang, inte minst när det gäller stora affärsuppgörelser. Den tydligaste är kampanjen från vindkraftsbolagen. Vindbolagen framhäver ideligen miljöaspekten och "miljöproblematiken" i sin propaganda av nya etableringar något som alla vet är ren bullshit. Det enda de är intresserade av är profiten, vinsten de får med stora investeringspengar av staten. Men folk lyssnar och nickar. Obegripligt!

Att en 14-årig tjej dessutom får stå i fronten i svensk media för klimatångesten känns synonymt med den klimatdebatt som råder idag. Kan man bli annat än trött?

Vad tycker Du?

3 kommentarer:

Hans sa...

Dear Anita,
unfortunately I do not speak swedish and I hope that Mr. Google translated everything correctly for me. I totally agree with you. The so-called "environmental debate" is not really a debate because it is not debated. Environmental protection became a business because it sells well. I mean, who can say NO? And people do not say NO because they feel like not to be forced to have a guilty conscience. People do not care about environmental protection. If you ask them about the climate change summit and Greta, then I hear in response: "That's the 14-year-old girl who skips school on Fridays, isn´t she?" That's unfortunately all that people know about it, even though Greta says it clearly enough in my opinion. I also do not know what to do about it. But I know that giving up is not the answer.
Please do not give up 🙏.
It's a shame what is planned up there in your region with the wind turbines.
Greetings from someone who works in germany for a energy company, that sells green electricity from Scandinavia, and fed up with it.
/Hans

Anonym sa...

Har du verkligen utbildning och kunskap för ditt inlägg? Du verkar skriva för att du är en av dem som ofta flyger. Dåligt samvete?
Du deltar ju i luftföroreningarna som idag påverkar jordens klimat och vår miljö.

Läs t ex: https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Tre-satt-att-berakna-klimatpaverkande-utslapp/Flygets-klimatpaverkan/

Det finns faktiskt ganska mycket av aktuell forskning som visar hur miljön påverkas negativt av b a flygresorna, av SERIÖSA FORSKARE! Inte av s.k "fake-news"-publikationer som den du hänvisat till. Ta reda på lite mer och ta kontakt med forskare som kan lite om det de forskar och skriver om.

Ta kontakt med svenska universitet så får du veta. Även internationellt t ex vid universiteten i England, Frankrike, Tyskland och framför allt i USA, har många forskare publicerat sina resultat.

Forskning "bevisar" inte! Utan forskning VISAR på hur saker och ting hänger ihop. Den visar på hur olika saker påverkar varandra och bl a ger negativa resultat. Det är inte så svårt för forskare som studerat och kan lite mer om det du skriver.

Sedan så ligger även stora ekonomiska intressen bakom att man nu hoppar på miljöforskningen: Resebolag, flygbolag, etc vill ju inte förlora sina inkomster! TÄNK TILL!


Dessutom är det fult av dig att ge dig på en ung skolflicka, som råkar vara ganska intelligent och vill protestera mot hur miljön påverkas.

Vänligen
B. Lindström


Anita sa...

B Lindström, jag använder en hel del sunt förnuft men även stöd av riktiga forskare som inte är köpta av mmiljöbranschen. Det finns flera andra forskare som har en hel uppfattning. Lyssna gärna på Lars Bern som intervjuas här: https://youtu.be/h2SeZiKjzYk

Flickan Greta tycker jag är en tragisk historia. Hon har Aspbergers sjukdom. Hon har slutat skolan för att sitta utanför riksdagshuset med ett plakat. Hon haussas runt jorden med ett koppel av media efter sig. Alltihop är ett stort PR-jippo. Inget annat. Hon har föräldrar som själva är miljöaktivister, men det fråntar dem inte att de bör ta sitt ansvar för flickan som utnyttjas av miljöbranschen. Tragiskt är ordet. Mycket sorgligt.