fredag 22 oktober 2010

WWF:s miljöpris till en näsåkersbo


Vi har glädjen att ha en stor miljöentusiast i Näsåker. Christer gör ett fantastiskt arbete med sitt engagemang för miljön och för att rädda de få älvar med dess fiskebestånd i Norrland som ännu inte förstörts av kraftverksutbyggnader. Han har i dagarna fått motta WWF:s och Minplanets miljöpris av kungen och det är värt ett jättestort GRATTIS! Ett välförtjänt pris till en stor miljövän!

WWF:s motivering:"För att han lagt ner hela sin själ i arbetet med att rädda norrländska älvar genom Älvräddarnas Samorganisation från Näsåker i Ångermanland, och för att han med oförtruten energi sprider sin kunskap om energi, ekologi och vårt ansvar för natur och jord."


Citerat från Fiskejournalen:

"Så möttes de då – älvarnas konung Christer Borg och Sveriges dito, Carl XVI Gustaf. Den förre fick av den senare motta priset som Årets miljöhjälte.

När WWF-sajten Minplanet.se för ett tag sedan utlyste en omröstning om Årets miljöhjälte fick Älvräddarnas ordförande Christer Borg överlägset flest röster. Priskommittén valde att utse de tre främst placerade vid omröstningen till miljöhjältar.
Vid en ceremoni, i samband med WWF:s höstmöte, belönades miljöhjältarna med diplom, utdelade av ordföranden i WWF:s förtroenderåd, kung Carl Gustaf.

I sitt tacktal sa Christer Borg:
”Ers Majestät, mötesdeltagare: Ett tack till WWF och de andra organisationer som instiftat detta pris. Ett stort tack till alla som röstat på samtliga av oss nominerade; tack för ert engagemang.
Det känns bra att de frågor som jag brinner för sedan flera år på detta sätt får uppmärksamhet tack vare priset, frågor som jag driver som ordförande i Älvräddarnas Samorganisation. Det handlar om bevarande av biologisk mångfald i de strömvattendrag som helt eller till delar är orörda av vattenkraft och det handlar om att restaurera de vattendrag som är utbyggda, främst med hjälp av fiskvandringsvägar.
Ett stort tack från mig och från den myllrande mångfalden under ytan i alla våra vattendrag. Tack!”

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det är ju bra med kungen, att han tycks ha ett verkligt intresse för miljön, det tror jag att han har.

,-)

På riktigt, alltså.

Anita sa...

Elisabet: Ja, på sina egna villkor.. ;)

Anita sa...

Hihi, en rolig kommentar på Facebook:

"Christer känner vi igen, men vem är gubben till höger...?" ;)

Christina sa...

En har något i blicken, och en har det inte om, jag säger så...

Anita sa...

Christina: Hihi, jag undrar sååå vem som har...? ;)

Londongirl sa...

Vad roligt!! :-)

Kul att du la in hans fina tacktal också.

Miljöhjältar behövs verkligen i både stort och smått.